D et va en gang at ikkje bare tre, men fire vakre heksa møttes i et hus, langt, langt oppi nord. Huset lå vakkert omgitt av sjø og storreiste fjell, og det lå så langt nord at om sommeren skinte sola både dag og natt, og om vinteren skinte den ikke i det hele tatt.

De, ikkje tre, men fire heksan jobba med hjerter og hjertesmerter, og selv om dem likte jobben sin godt, så blei dem ikke akkurat rik. Dem levde for så vidt godt på klæppmælk og tørrfisk, men dem hadde en stor drøm. En drøm om å få komme til ho Emma for å spise sæ, ja om ikke akkurat fete, så iallefall go’e og mætte. Maten hos ho Emma va kjent for å være eventyrlig go. ”Korsen skal vi klare å skaffe penga nok til å betale ho Emma? ”, spurte den lille heksa.

”Ka me at vi lage nokka nordnorsk som vi kan selge? ”, foreslo den lange heksa. ”Ja, på julemæssa! ”, sa den store
heksa. ”Vi kan lage t-skjorter! ” jubla den mellomste. Og dem va alle skjønt enig om at det va en go ide.

Etter å ha tenkt vel og ikkje fullt så lenge, så fant heksan ut at dem va nødt til å gå til den store, kjekke trollmannen for å søke
råd. For selv om dem va flinke med hjærta og hadde go fantasi, så va dem ikke så flinke til å få oppskrifta inn i maskinen. Joda, den kjekke trollmannen han va med. Han torte vel ikkje ainna, så forelska som han va i den lille heksa.

Alle fem arbeida hardt og lenge møtte mange hindringa på sin ferd. Da den store Julemæsse-dagen kom, va dem fryktelig spent og grua sæ fælt i tilfelle ingen ville like det dem hadde laga. Men da julemæssa åpna, så va det kø! Folk hadde kjørt i sju lange og sju breie og der sto dem altså, både små og store, gamle og unge og alle ville dem ha ei t-skjorte med nord-norsk snert.

Og slik gikk det altså til at den kjekke trollmannen, og de ikkje tre, men fire vakre heksan, og attpåtil nokka friera kom sæ til ho Emma. Og der fikk dæm sæ, ikke bare en, men syv gode retta og tilogmed god drikke til.

Akkurat slik startet eventyret HÆX for 11 år siden:

Fire sykepleiere møttes på Hjertemedinsk avdeling ved Universitettssykehuset i Nord-Norge, og innså raskt at de delte forkjærligheten for Nord-Norge, for tradisjoner, for den nordnorske dialekten og for god mat. Da vi startet i 2003 var motivet å lage et produkt som vi kunne selge på julemesser i Tromsø, slik at vi kunne tjene penger til besøk på en av Tromsøs fineste resuranter. Det ble en suksess, og med det var en morsom, årlig tradisjon startet. Med unntak av et år har vi siden da stilt opp på messer i Sørreisa og Trømsø rundt juletider hvert år. Målet et fortsatt et årlig besøk på Gourmet-resturant, men det har også blitt et kjært prosjekt der vi får utløp for kreativitet samtidig som vi får pleid et kjært vennskap oss imellom. I år tar vi også et skritt i en ny retning med en spennede hjemmeside på nett. Velkommen hit!

bg_image

Line Yttervik Jensen
Hæx

 Line er alltid med på noe og kan være agalaus. Ho er ei særdeles positiv og raus tøvsjur. Der vi andre kan bli litt forsiktig fremstår Line offensiv. Vi andre har det alltid artig i lag med Line.
bg_image

Lill Sverresdatter Larsen
Hæx

 Lill har ikke bare et blondt hode, men også et sylskarpt ett. Hun har alltid mange jern i ilden og er gjengens omsorgsfulle organisator. Ei snaisen dame som har overblikk og struktur på det aller meste.
bg_image

Anne Lise Ulve
Hæx

Anne Lise er et type menneske som alltid har en idé eller en plan. Hun er direkte og glad i glitter og tiara. Hun er et oppkomme av tanker og vinklinger som får fram det beste i de rundt henne.
bg_image

Trine Karlsen
Hæx

Trine er sporty og sindig nok til periodevis holde oss andre på bakken. Hun innehar kanskje de mest kreative evner av oss alle, og får hvert år hovedansvar for å både holde orden og gjøre ting pent. Vi andre er alltid trygg med Trine rundt oss.
bg_image

Rune Larsen
Trollmainn

Du la kanskje merke til at eventyret også omhandlet en trollmann? Selv om han nok er litt skjult i kulissene , er han et fullverdig medlem og gjengens designer. Han tryller og lager mesterverk av alle oppkom og ideer jentene kommer med.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *